Green Travel

Predivni pejzaži, antička arhitektura i uzbudljiv noćni život? Sve je moguće na jednom mjestu, u Turskoj. Država koja je smještena na dva kontinenta, sa prelijepim plažama i smatra se jednom od najljepših država na svijetu.

Proglašena je šestom najposjećenijom turističkom destinacijom na svijetu, i to s razlogom. Prostire se na površini od 783,356 km2 i ima preko 82 miliona stanovnika. Turska je država puna historije i burne prošlosti, prešla je dalek put sačinjen od velikih carstava do članstva u Europskoj uniji.

Gradovi poput Instanbula, Ankare, Izmira i Antalije čine Tursku privlačnom destinacijom za sve. Iako je Ankara glavni grad, Istanbul je češće turističko odredište kao jedini grad na svijetu koji se nalazi na dva kontinenta i koji je kroz historiju bio glavni grad 3 velika carstva: Rimsko, Bizantijsko i Osmansko carstvo.

Koliko je zapravo Turska fascinantna država, govori činjenica da se u njoj nalaze čak dva svjetska čuda iz antičkog svijeta (Mauzolej u gradu Halikarnasu i Artemidin hram u Efezu) te da je tu najstariji bazar u svijetu koji datira čak iz 1455. godine i nalazi se u Istanbulu. I ne samo Veliki bazar, ne smijemo zaboraviti ni jedno od najstarijih i najznačajnijih vjerskih obilježja u arhitekturi, poznata Aja Sofija. Od čak 82.693 džamije u Turskoj, Aja Sofija je najpoznatija.

Veni, vidi, vici reče jednom Gaj Julije Cezar na području Turske. Što se tiče nas, više je veni, vidi, adamavit (dođoh, vidjeh, zavoljeh).

Upit za aranžman

    NAPOMENA: Sva polja sa oznakom (*) su obavezna za unos/odabir.


    Starosna dob (god.)