Green Travel

Poznat kao Otok začina, prekrasni otok Zanzibar na istočnoj obali Afrike pršti kulturom i historijom, naizgled u suprotnosti s njegovom idiličnom geografijom bijelih pješčanih plaža s palmama koje se lijeno njišu na morskom povjetarcu. Zajedno to čini Zanzibar nevjerojatnim mjestom za istraživanje, kao i mjestom iz snova za opuštanje i opuštanje.
Zanzibar je poluautonomni dio Tanzanije u istočnoj Africi. Sastoji se od Zanzibarskog arhipelaga u Indijskom oceanu, 25-50 kilometara od obale kopna, i sastoji se od mnogo malih otoka i dva velika: Unguja (glavni otok, koji se neformalno naziva Zanzibar) i Pemba. Glavni grad je grad Zanzibar koji se nalazi na otoku Unguja. historijsko središte je Stone Town, koji je dio svjetske baštine.

Obala Zanzibara nudi neke od najboljih plaža na svijetu, ali pijesak i surfanje razlikuju se ovisno o tome na kojoj se strani otoka nalazite. Na istočnoj obali, valovi se razbijaju o koraljne grebene i pješčane sprudove u pučini, a oseka otkriva male bazene morskih zvijezda, malih gavčica i žarnjaka. Na sjeveru, plivanje u oceanu manje je osjetljivo na plimu, a glatke plaže i bijeli pijesak čine dane blistave na suncu.

Lučki grad Stone Town dominira zapadnom obalom, a iako su plaže Mangapwani, gdje su špilje robova vidljive za vrijeme oseke i obližnji Bububu udaljene manje od pola sata vožnje, noć ili dvije provedene na istoku ili sjeveru koštaju vrijedno dodatnog sata vožnje do tamo. Ipak, morski park Chole Island nedaleko od Stone Towna – i obližnji Zatvor, Grave i Zmijski otoci – čine osvježavajući jednodnevni izlet i dobar odmor od istraživanja vijugavih prolaza starog grada.
Zanzibar je mjesto za bijeg od svakodnevice i običnog, s plažama svjetske klase i bogatom poviješću, kulturom i zemljopisom kakvih nema na svijetu. To je pravi tropski raj, ali nudi puno više od samo površinske ljepote.

Upit za aranžman

    NAPOMENA: Sva polja sa oznakom (*) su obavezna za unos/odabir.


    Starosna dob (god.)